Bahan-bahan
1 kilo beras
3 batang lobak merah - DIPARUT
1 cawan jus LOBAK MERAH
300gm minyak sapi
5 Ulas bawang kecil - DIHIRIS
3cm Halia - di mayang
1 batang kulit kayu manis
1 tangkai daun kari
2 helai daun pandan
Sedikit buah gajus - Di goreng
Garam secukup rasa
Daun sup - Dihiris
Sedikit bawang Goreng
200 ml air rebusan ayam
Cara Menyediakan
1. Panaskan Minyak sapi dan tumis bawang, halia rempah ratus daun kari sehingga warna keperangan
2. Masukkan beras , lobak merah yang di parut dan gaul rata.
3. Masukkan jus lobak merah dan air rebusan ayam secukupnya dan tanak nasi seperti biasa.
4. Apabila nasi sudah kering, taburkan daun sup, bawang goreng dan gajus tadi
5. Hidangkan bersama lauk pauk kegemaran anda dan sebuah senyuman yang manis
No comments:
Post a Comment